dimarts, 10 de desembre del 2019

SEGURETAT


Senyors polítics, Senyors capitalistes,

La gent vol seguretat. La gent vol una feina, un sou, una casa, un cotxe, una escola, una universitat, un centre de salut, un hospital, una pensió, un geriàtric, un llibre, un videojoc, un cinema, un teatre, una carretera, un tren, un bus, un metro, un viatge…

Si la seguretat la garanteixen els partits socialdemòcrates, o democristians, o centristes, la gent votarà partits que afavoreixin l’estat del benestar.

Si la seguretat la garanteixen els partits ultradretans, la gent votarà els partits ultradretans (o neofeixistes, o nacionalsocialistes).

Senyors polítics, Senyors capitalistes, que no se n’adonen?

Si tallen la seguretat a la gent, la gent acabarà votant partits que desestabilitzin el sistema. I en tindrem ultres de dreta o autòcrates d’esquerra.

El món anirà ple d’Abascals, Trumps, Salvinis, Bolsonaros, Le Pens, Putins, Xi Jinpings, Castros, Maduros, Evos Morales i companyia.

No ho veuen, oi?

Si retallen sous i retallen feines, la gent no pot aconseguir un habitatge, ni pagar un cotxe, anirà menys al mercat o al supermercat, no anirà al cinema, no anirà al teatre, no podrà fer viatges.

Que no se n’adonen?

Oblidin el capitalisme salvatge, deixin de banda el benefici forassenyat, no es taquin les mans amb sang. Facin córrer els diners, reparteixin beneficis amb la societat.

Si paguen sous dignes i no collen la gent, la gent farà córrer els diners i votarà partits que els garanteixin la seguretat.

La gent tindrà al davant un futur amb el qual podran sentir-se identificats (ells i els seus fills). Un futur on tothom podria viure en pau sense règims corruptes o totalitaris, en societats que redistribueixin la riquesa, respectin les persones, els éssers vius i el medi ambient. 

Senyors i Senyores, recapitalitzin i no hi pensin només en els calerons.





Enllaç relacionat:

https://blogscriptoridemartindomene.blogspot.com/2011/10/economia-i-etica.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada