dilluns, 16 de març del 2020

PEGAR, VIOLAR, MATAR



Publico l'escrit que el fill d'un amic ha llegit a classe de Filosofia:

"Sovint sento a dir que els homes peguem, violem o matem les dones. I vull dir que no hi estic d'acord. Hi ha alguns homes que peguen, alguns homes que violen i alguns homes que maten. La majoria dels homes no peguem, ni violem ni matem les dones.

Hi ha homes que peguen, violen o maten perquè hi ha homes i dones que no els han educat correctament. Hi ha homes que peguen, violen o maten perquè han vist homes i dones que es comporten incorrectament. Són els mateixos homes i les mateixes dones que fan guerres, exploten persones, permeten la gana o no els importa fer mal a canvi de diners.

Si les dones que reivindiquen els seus drets demanen justícia, no és just que considerin enemics els homes que no volen pegar, violar o matar. Si han simplificat la idea d'enemic i criden que tots els homes peguen, violen o maten, no els haurà d'estranyar que ens sentim insultats o no els fem costat.

El problema és que potser necessitem un altre tipus de discurs, que no proclami la preeminència de ningú, ni busqui víctimes a les quals santificar, ni falti al respecte a tots aquells que no peguen, ni violen ni maten."

Jo hauria afegit que, segurament, cal fomentar la pràctica del diàleg i el pacte: entre persones, entre gèneres, entre colors de pell, entre grups ètnics, nacions, cultures i religions.

El noi m'ha explicat que havien de triar un tema per fer un exercici retòric i m'ha confessat que es va inspirar en el discurs de l'actriu Emma Watson a l'ONU.

Malauradament, algunes companyes de classe li han retirat la paraula o li han dit en privat que han de fer veure que no poden parlar en públic amb ell.


Discurs d'Emma Watson a la seu de Nacions Unides (setembre de 2014):
https://www.unwomen.org/es/news/stories/2014/9/emma-watson-gender-equality-is-your-issue-too


Enllaç relacionat:
https://blogscriptoridemartindomene.blogspot.com/2012/04/paritat-la-conya-es-collonuda.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada