dissabte, 15 d’octubre del 2011

ECONOMIA I ÈTICA


En un programa de ràdio han parlat d'un llibre que no coneixia: "Soy economista y os pido disculpas" de Florence Noiville.

L'advocat i especialista en temes econòmics Francesc Cabana ha fet uns comentaris a ran del llibre que han provocat aquest article.

Florence Noiville denuncia els plans d'estudis de les principals escoles d'economia del planeta: Malgrat l'enrenou que han provocat les actuacions de certs economistes i polítics que han passat per les seves aules, les universitats i les escoles d'economia segueixen ensenyant el mateix.

Francesc Cabana ha aprofitat llavors per exposar el que pensa i el que intenta fer aprendre als seus alumnes: Les escoles d'economia no haurien de servir per ensenyar a guanyar diners i prou. Haurien de servir per aprendre a gestionar empreses i generar feina. L'Economia ha de ser una eina per produir riquesa i redistribuir-la.

Sens dubte, una lliçó molt senzilla i, pel que es veu, poc practicada.

Per exemple, els alumnes de les escoles d'economia de Barcelona fan servir aquests centres bàsicament per fer contactes amb l'elit burgesa i amb aquells que volen ascendir socialment. I segons Francesc Cabana, moltes persones riques o integrants de la burgesia no són precisament més sàvies. Els diners no fan desaparèixer l'estupidesa.

Cal reforçar assignatures com l'Ètica i la Història de l'Economia, ja que molts alumnes no han après de les crisis del passat i cauen en les mateixes errades.

Repeteixo, són arguments per al debat i la reflexió.


Florence Noiville - Entrevistes:
http://www.publico.es/dinero/398287/no-quiero-nietos-obsesionados-con-ganar-mas
http://www.lavanguardia.com/lacontra/20110922/54219274526/en-las-escuelas-de-negocios-tu-talento-lo-vuelven-avaricia.html

Llibre de Florence Noiville: "Soy economista y os pido disculpas":
http://www.planetadelibros.com/soy-economista-y-os-pido-disculpas-libro-51014.html

Llibre de Francesc Cabana: "La burgesia emprenedora":
https://www.grup62.cat/autor/francesc-cabana-vancells/000034649



Enllaços relacionats:

https://blogscriptoridemartindomene.blogspot.com/2019/12/economia-collaborativa.html https://blogscriptoridemartindomene.blogspot.com/2019/12/seguretat.html
https://blogscriptoridemartindomene.blogspot.com/2012/04/pep-guardiola-un-home-lliure.html
https://blogscriptoridemartindomene.blogspot.com/2012/03/instrumentalitzat.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada